Knauf

  • icon Placi
  • icon Tencuieli si Gleturi
  • icon Brosuri
 
{JFBClIKE}
 
Plăci de gips-carton normale - tip A Placă Knauf A10 HRAK (GKB 9,5mm)

Placă Knauf A10 (GKB 9,5mm) Placă din gips-carton neinclusă în sistemele Knauf (excepţie: pt. sistemele de pardoseli unde se foloseşte ca placă de repartiţie); se poate folosi la elemente decorative simple, în încăperi tip debarale, arhive, etc, pentru condiţii normale de exploatare. Culoare carton gri. Placă tip A conform SR EN 520

Plăci de gips-carton normale - tip A Placă Knauf A13 HRAK (GKB 12,5mm)

Placă Knauf A13 (GKB 12,5mm) Pentru sisteme de placări, sisteme de compartimentare, sisteme de tavane; pentru condiţii normale de exploatare; poate fi utilizată în componența anumitor sisteme de compartimentare rezistente la foc. Culoare carton gri. Placă tip A conform SR EN 520

 
Plăci de gips-carton normale - tip A Placă Knauf A15 HRAK (GKB 15,0mm)

Placă Knauf A15 (GKB 15,0mm) Pentru sisteme de placări, sisteme de compartimentare, sisteme de tavane pentru condiţii normale de exploatare; poate fi utilizată şi în componenţa anumitor sisteme de tavane rezistente la foc. Culoare carton gri. Placă tip A conform SR EN

Plăci de gips-carton rezistente la umiditate - tip H - Placă Knauf H13 HRAK (GKB-I 12,5mm)

Placă Knauf H13 (GKB-I 12,5mm) Placă impregnată pentru sisteme de placări, de compartimentare şi tavane; pentru încăperi cu umiditate relativă ridicată până la 95% pe perioade scurte - zona duşurilor; se recomandă impermeabilizarea cu sistemul Flächendicht. Culoare carton verde. Placa tip H2 conform SR EN 520 cu absorbţie totală de apă mai mica de 10%.

 
Plăci de gips-carton rezistente la umiditate - tip H - Placă Knauf H15 (GKB-I 15,0mm) 2600x1200x15,0 mm

Placă Knauf H15 (GKB-I 15,0mm) Placă impregnată pentru sisteme de placări, de compartimentare şi tavane; pentru încăperi cu umiditate relativă ridicată până la 95% pe perioade scurte - zona duşurilor; se recomandă impermeabilizarea cu sistemul Flächendicht; suportă placări ceramice în condiţiile fişelor tehnice Knauf. Culoare carton verde

Plăci de gips-carton rezistente la foc - tip F - Placă Knauf F13 HRAK (GKF 12,5mm)

Placă Knauf F13 (GKF 12,5mm) Pentru sisteme de placări, sisteme de compartimentare, sisteme de tavane, condiţii severe de sarcină termică şi/sau cu cerinţe de protecţie la foc; microfibre de sticlă 2% din volum; carton special ignifugat; densitate controlată. Culoare carton roşu. Placă tip DF conform SR EN 520.

 
Plăci de gips-carton rezistente la foc - tip F - Placă Knauf F15 HRAK (GKF 15,0mm)

Placă Knauf F15 (GKF 15,0mm) Pentru sisteme de placări, sisteme de compartimentare, sisteme de tavane, condiţii severe de sarcină termică şi/sau cu cerinţe de protecţie la foc; microfibre de sticlă 2% din volum; carton special ignifugat; densitate controlată. Culoare carton roşu. Placă tip DF conform SR EN 520 .

Plăci de gips-carton rezistente la foc şi umiditate - tip FH - Placă Knauf FH15 HRAK (GKF-I 15,0mm)

Placă impregnată pt. sisteme de placări, sisteme de compartimentări, sisteme de tavane, în încăperi cu umiditate ridicată şi cu cerinţe de protecţie la foc, armare dispersă cu microfibre de sticlă 2% din volum, clasa H2 cu absorbţie totală de apă mai mica cu 10%; carton special hidrofug şi ignifug; densitate controlată. Culoare carton verde, inscriţionat cu text roşu. Placă tip DFH2 conform SR EN 520.

 
Plăci acustice Cleaneo® SK

Plăcile acustice Cleaneo® SK standard sunt prevăzute cu canturi 4SK şi sunt montate cu un rost de aproximativ 3 mm, care trebuie şpăcluit cu masă de şpaclu Knauf Uniflott. Canturile sunt marcate cu culorile roşu şi albastru. Deformaţii rotunde (R) dispuse unifiorm. Placă Knauf Cleaneo Akustik 6/18 R cant 4SK.

 
Plăci casetate Danoline Placă tavan casetat Danoline - Plaza 600 600x600x9,5/G1

Placă plafon casetat din gips-carton cu miez de ipsos de înaltă densitate armat dispers cu fibre de sticlă, pentru structură T24 sau T15, cant A - placa permite vizibilitatea completă a structurii, calităţi acustice excelente; pe suprafaţa vizibilă are un carton special, rezistent, vopsit în fabrică, de culoare albă, iar pe spate un carton normal, de culoare bej; plăcile perforate - G1,Q1, M1- au suplimentar o pâslă cu rol fonoabsorbant. 3.6 mp/cutie

 
 
Plăci casetate Danoline - Placa tavan casetat Danoline Belgravia, cant E, T24, Q1

Placă plafon casetat din gips-carton cu miez de gips de înaltă densitate armat dispers cu fibre de sticlă, pentru structură T24, T15 sau Fineline, cant E - placa acoperă parţial structura; calităţi acustice excelente; pe suprafaţa vizibilă are un carton special, rezistent, vopsit în fabrică, de culoare albă, iar pe spate carton normal, de culoare bej; plăcile perforate - G1,Q1, M1- au suplimentar o pâslă cu rol fonoabsorbant. .

Placă Knauf Safeboard HRK (GKF 12,5mm)

Placă Knauf Safeboard F13 (GKF 12,5mm) Pentru sisteme de placări, sisteme de compartimentări, sisteme de tavane; pt izolarea încăperilor în care se lucrează cu radiaţii X sau Roentgen; nu conţine plumb; echivalentă cu plăcile cu plumb; miez identificat prin culoare galbenă. Culoare carton gri. Placă tip DF conform SR EN 520.

 
Placă Knauf Fireboard, cant VK

Placă din ipsos armată dispers în masă cu fibră de sticlă şi acoperită cu împâslitură din fibră de sticlă pe întreaga suprafaţă, densitate ridicată, fără înveliş de carton; pt. protejarea antifoc a elementelor de rezistenţă - profile laminate metalice sau lemn masiv, după caz, pt. ghene instalaţii, tuburi de protecţie instalaţii; cât şi pentru placări, tavane, compartimentări cu cerinţe de rezistenţă la foc; (euroclasa A1 / clasa de combustibilitate C0). Placă tip DF conform SR EN 520.

Placă Knauf Vidiwall HI 12,5 mm cant SK

Placă Vidiwall sunt obtinute din ipsos calcinat de inalta calitate armat cu fibre celulozice. Proprietati : Flexibilitate in utilizare; Robustete; Rezistenta la umezeala; Montare usoara; Ofera optima protectie la foc si izolare fonica.

 
Placă Knauf Vidifloor 12,5mm cant SK

Placi Vidifloor Plăci de 10 mm sau 12,5 mm grosime montate în şantier în 2 straturi succesive, cu rosturi decalate. Al doilea strat se lipeşte de primul cu adeziv Knauf Aqualine, Knauf Systemkleber sau Knauf Uniflott, după care se fixează pe întreaga suprafaţă cu şuruburi speciale Vidifloor. Sunt potrivite pentru sistemele de încălzire în pardoseală, conductivitatea termică la plăcile Vidifloor λ R = 0,29 W/(mK).

Placă de ciment AQUAPANEL® pt. interior

Placi usoare, se recomandă a se monta pe orizontală, transversal pe profile In incaperile umede, placile AQUAPANEL® Cement Board Indoor sunt alternativa ideala la solutia clasica de pereti din zidarie sau beton. AQUAPANEL® realizeaza un strat suport solid pentru placari ceramice, rezistent la apa, care este usor de prelucrat si care se monteaza rapid. Placile usoare pe baza de ciment sunt rezistente in timp, nu se degradeaza sub actiunea apei.

 
{JFBClIKE}
 
 
{JFBClIKE}
 
MATERIALE PENTRU ROSTURI SI SUPRAFETE - IPSOS
 
Masă de şpaclu Knauf Fugenfuller

Mortar uscat pe bază de ipsos aditivat special; pe baza de β gips deosebit de rezistent; se foloseşte împreună cu banda de armare pentru umplerea rosturilor la îmbinările plăcilor de gips-carton; asigură un nivel de calitate minim tehnic al suprafeţelor rezultate din şpăcluire; pentru calităţi deosebite ale suprafeţelor se foloseşte în combinaţie cu materiale de finisare a suprafeţelor; consum 0,35 kg/m² pentru tencuială uscată.

Ipsos adeziv Knauf Perlfix

Euroclasa A1, mortar uscat pe bază de ipsos cu adaosuri speciale de îmbunătaţire a aderenţei; pentru lipirea plăcilor de gips-carton, a termoplăcilor; consum cca 3,5-4 kg/m2 )

 
Masă de șpaclu Knauf Uniflott

Mortar uscat pe bază de ipsos special hidrofobizat, pe baza de α gips; îşi păstrează volumetria în procesul de uscare; utilizare diversificată; se foloseşte cu bandă de armare de hârtie pentru umplerea rosturilor la îmbinările de gips-carton, rezolvând îmbinările din considerent minim tehnic; recomandat pentru umplerea rosturilor la plăci din ipsos armat cu fibre celulozice, imbinarea blochetilor hidrofobizati din ipsos. Consum 0,35 kg/m2 pt. tencuială uscată.

 
Masă de şpaclu Knauf Fireboard buc (sac 5kg)

Masă de şpaclu Knauf Fireboard Pentru rostuirea/şpăcluirea plăcilor Knauf Fireboard

 
Masa de şpaclu AQUAPANEL® pt. rosturi si armare suprafata

Utilizare diversificată (tavane interioare/exterioare și pereţi interiori pt. armarea întregii suprafeţe); pentru rostuirea îmbinărilor la tavane interioare/exterioare; grosime strat 5mm; înainte de aplicarea tencuielilor sau vopselelor decorative; consum 0,7 kg/m² pentru rostuire, respectiv 3,5 kg/m² pentru armare; culoare albă

 
Masă de şpaclu Knauf Safeboard Sac 5kg

Masă de şpaclu specială, indentificată prin culoarea galbenă; pentru rostuirea/şpăcluirea plăcilor Safeboard; nu necesită bandă de armare pentru cantul de fabrică, iar pentru canturile tăiate şi şanfrenate se utilizează împreună cu banda de armare Kurt 50 mm lăţime.

 
GRUNDURI PENTRU TENCUIELI
 
Grund Knauf GRUNDIERMITTEL pt suprafete absorbante

Grund pentru interior, utilizat la reglarea capacităţii de absorbţie a straturilor de bază puternic absorbante, împiedicând absorbţia apei tehnologice din tencuiala proaspăt aplicată şi permite desfăşurarea normală a procesului de tencuire.

Grund Knauf BETOKONTAKT pt suprafete neabsorbante-lise din beton

Grund de culoare roșiatică pentru straturi suport neabsorbante tip beton; dispersie sintetică care conţine nisip cuarţos; rezistenţă ridicată la substanţe alcaline; se aplică întotdeauna nediluat; recomandat pentru aplicarea pe suprafeţe foarte lise, în scopul îmbunătaţirii aderenţei materialului de finisaj la acestea, se amestecă foarte bine înainte de aplicare; consum maxim 350 g/m².

 
TENCUIELI SI GLETURI
 
Tencuială manuală Knauf GOLDBAND

Mortar uscat predozat in fabrica pe baza de ipsos, cu material usor de adaos. Aplicare manuala. Tencuiala de baza, pentru pereti, in spatii interioare. Este recomandat pentru incaperi cu umiditate relativ medie, inclusiv la baile si bucatariile locuintelor. Este suport pentru zugraveli sau vopsele de interior.

Tencuială mecanizată Knauf MP75

Unistrat pe bază de ipsos, pentru încăperi cu umiditate normală, la pereţi şi tavane; aderenţă bună la stratul suport, timpi de lucru optimizaţi pentru aplicare mecanizată; necesită suport grunduit; consum 10 kg/m²/cm; grosime minimă de aplicare 0,8 cm; grosime medie de aplicare 1,5 cm la pereţi şi max 1cm la tavane, fără ancorare mecanică suplimentară (pentru grosimi mai mari de 1cm - vezi diblurile PutzPin). Suprafaţa la nivel de finisaj Q3.

 
Tencuială mecanizată uşoară Knauf MP75L

Unistrat pe bază de ipsos, pentru încăperi cu umiditate normală, la pereţi şi tavane; aderenţă bună la stratul suport, timpi de lucru optimizaţi pentru aplicare mecanizată; necesită suport grunduit; uşoara, consum 8 kg/m²/cm; grosime minimă de aplicare 0,8 cm; grosime medie de aplicare 1,5 cm la pereţi şi max 1 cm la tavane, fără ancorare mecanică suplimentară (pentru grosimi mai mari de 1cm - vezi diblurile PutzPin). Suprafaţa la nivel de finisaj Q3.

Glet de ipsos Knauf HP Start pt. aplicare manuala

Glet de ipsos Knauf HP Start pt. aplicare manuală Glet pe bază de ipsos cu aplicare manuală, destinat pentru acoperirea, încărcarea, egalizarea şi nivelarea diverselor suprafeţe cum ar fi cele de beton lise, tencuieli var-ciment, ipsos. Grosime de aplicare 2 - 10 mm. Constituie stratul suport ideal pentru gletul superfin „Knauf HP-Finish”

 
Glet de ipsos Knauf HP Finish pt. aplicare manuala

Glet de ipsos Knauf HP Finish pt. aplicare manuală Glet superfin pe bază de ipsos de înaltă aderenţă, cu aplicare manuală, cu adaos de calcar şi aditivi speciali, destinat cu precădere superfinisării tavanelor, pereţilor, suprafeţelor suport gletuite grosier, cu gletul de încărcare „Knauf HP-Start”. Grosime de aplicare 0 - 2 mm.

Glet de ipsos Knauf SATENGIPS

Glet de ipsos pentru aplicare manuală. Satengips este un glet de ipsos aditivat pentru aplicare manuală; pentru gletuirea suprafeţelor la interior, atât pe supraf. mari, cât şi local pentru reparaţii; pentru pereţi şi tavane; grosime de aplicare 0 - 4 mm; consum specific cca 0,9 kg/m²/mm.

 
Sheetrock® All Purpose AP, găleată 6 kg, 120 buc/pal

Glet universal gata preparat. Excelent pentru prelucrarea manuală cât şi pentru cea mecanizată, pentru gletuirea suprafeţelor plăcilor din gips-carton şi a plăcilor din gips armate cu fibre de celuloză (Gipsfaser). Uşor de prelucrat datorită consistenţei cremoase şi a proprietăţilor foarte bune de şplăcuire şi aderenţă. Nivel de calitate Q2 şi Q3.

Glet gata preparat Knauf F2

Knauf F2 este o masă de şpaclu pe baza de ipsos si rasini acrilice in dispersie, conceputa pentru finisarea suprafetelor mari, continue precum placi de gips-carton, tencuieli vechi sau noi si suprafete din beton. Adecvat pentru umplerea rosturilor pentru placi de gips carton cat si pentru finisari locale si reparatii. Aplicată în strat subţire, cu grosimea de 0-3 mm.

 
{JFBClIKE}
 
 
 
Catalog de produse Knauf

Solutia completa adaptata tehnic si functional.

Catalog de preturi Knauf - 15 iulie 2013